Humoristisk föreställning om rädslan för det främmande

postad i: Okategoriserade | 0

FBfeedTIGERNRiksteatern16

Riksteatern Ljungby medverkar under Allas festival med föreställningen ”Tigern” som kommer att visas den 21 april klockan 19.00 på teaterbiografen Grand. ”Tigern” är en rapp och humoristisk berättelse i mokumentärform, skapad av den rumänska dramatikern Gianina Carbunariu. Den är baserad på en verklig händelse, då en sibirisk tiger rymde från en djurpark och skapade kaos i en europeisk stad.

 
”Jag fascinerades av händelsen med tigerhonan och vad den säger om oss och vår rädsla för det främmande”, har Carbunariu berättat.
”Jag märkte snart att den så kallade främlingen räknades som det största hotet, en påhittad fara som vi enas att vara rädda för utan att egentligen ha belägg. Och hur vår rädsla används mot de mest utsatta: de fattiga, immigranter, romer, de hemlösa, de psykiskt sjuka…”

 
”Vi medverkar i festivalen för att det är viktigt att vi på alla sätt försöker motverka den främlingsfientlighet som har brett ut sig allt mer i Sverige”, säger Kjell-Åke Lundquist från Riksteatern Ljungby.

 
Biljetter till föreställningen kostar 150 kronor per vuxen och 80 kronor per ungdom och går att köpa på MAXI Ljungby eller via www.ljungby.riksteatern.se. Överblivna biljetter säljs i samband med föreställningen.

Leave a Reply