Teater om de olika roller vi spelar

postad i: Okategoriserade | 0

Det är tidig morgon och småstaden börjar vakna till liv. Fruktstånden monteras upp, de lågavlönade restauranganställda värmer frityroljan, beslutsfattarna öppnar sitt styrelsemöte. Vissa av invånarna är missnöjda med tillvaron, andra är synnerligen belåtna, de flesta kör på i gamla hjulspår. Men det här är ingen vanlig dag. Idag börjar det dyka upp oroväckande rapporter. Idag kommer allt att ställas på ända. Idag kommer upproret. Ingen vet hur det började, eller om någon ligger bakom, eller hur det ska sluta. Men en efter en tvingas karaktärerna ta ställning. Vill de verkligen att allt ska förändras?

 

affiscbild

Foto: Isak Löwegren

 

Under Allas festival sätter den lokala teaterngruppen Teater 16, som tidigare haft framgångar med föreställningarna ”Sannas sanna jag” och ”Man är väl fri”, upp pjäsen ”Bortom upproret” av Johanna Emanuelsson. Det är en intim föreställning, som spelas i gruppens egen lokal på Helsingborgsvägen 9 – ovanpå Tågcentralen i den gamla plastfabriken – den 21 april klockan 21.00.
Ensemblen består av 20 ungdomar från Ljungby. De hoppas kunna ge publiken en stark upplevelse, utöver det vanliga. De menar att pjäsen vill väcka frågor som: Vad ger oss status och betydelse inför varandra? Hur kan rädsla och känsla av hot visa sig i våra beteenden?  Hur kan människor mötas på riktigt? När är vi ärliga inför oss själva och när spelar vi bara en roll för att duga i andras ögon?
”Vi hoppas dra vårt strå till stacken när det gäller att motverka främlingsfientlighet och ovärdigt bemötande av medmänniskor”, säger Jonas Jansson från Teater 16 som förklarar att gruppen ”står upp för solidaritet och ett öppet samhälle”.
Biljetter till föreställningen kostar 100 kronor för vuxna och 50 kronor för studenter och skolungdomar. De finns att köpa i Maxis förbutik eller via www.ljungby.riksteatern.se.

 

Bortom upproret

Foto: Isak Löwegren

Leave a Reply